A vízszigetelés és a bitumenes kellősítés jelentősége

bitumenes kellősítés

Modern világot élünk, ahol teljesen más elvárások vannak, mint az volt sok évszázadon keresztül a múltban. Természetesen a kényelem minden tekintetben meghatározó, amire megéri odafigyelni. A költség- és energiahatékonyság sem elhanyagolható tényező, ami szintén új távlatokat nyújt.

A speciális építkezési módon tekintetében vannak olyan megoldások, amik minden tekintetben előtérbe kell, hogy kerüljenek. A bitumenes kellősítés egy olyan alapvető feltétel, ami nem maradhat el a vízszigetelések alkalmával. De ne szaladjunk ennyire előre. Dédszüleink, de még nagyszüleink háza is olyan alapanyagokból készült, amik teljesen természetesek voltak és a közvetlen környezetben megtalálhatók.

Vályog, döngölt föld volt általában a fal, a tetőt pedig fa gerendákra, szarufákra helyezett nád vagy zsindely borította. A bitumenes kellősítés egyértelműen egy fejlett technikai megoldás, de miért van rá szükség? A természetes komponenseket felváltotta, már több évtizede a beton. Ez egy nagyon erős és tartós anyag a száradást követően, de tudni kell róla, hogy sajátos, porózus, szivacsos szerkezettel rendelkezik.

A bitumenes kellősítés abban segít, hogy tömítve legyenek ezek a mikropórusok és így biztonságosan lehessen szigetelni. Voltaképpen egy alapozó művelet ez, amihez hasonlót a falaknál is használnak festés előtt. Vannak, akik gyakran kihagyják ezt a fázist, de ennek megvannak a maga negatív következményei, amit nem szerencsés elszenvedni. A bitumenes kellősítés során növelni tudjuk a szigetelés eredményességét, tehát véletlenül se legyen elhanyagolva.