Az MTB kerékpár a hosszú utak kísérője

mtb kerékpár

Amikor az ember bringán akar érvényesülni, akkor hirtelen nem tudja, hogy melyik márka irányába nyisson. Ott van az MTB kerékpár, ami rengeteg ember kedvence, azonban az árak megijeszthetnek minket, de választhatjuk a városba szánt, egyszerűbb bicikliket is. A megfelelő döntés meghozatalához elsősorban azt kell átgondolni, hogy miért akarunk vásárolni. Az MTB kerékpár neve a mountain szóból származik, ami angolul hegyet jelent, tehát a hegyi túrák kedvence lesz. Ezen belül, többféle bicikli közül tudunk választani, azonban az első lépést meghatározza, hogy tényleg megyünk-e kirándulni.

Mit jelentenek a hegyek? Beletartozik a domb? A legegyszerűbb, ha azt nézzük meg, hogy milyen körülmények között használjuk többször. Lehet, hogy csak havonta egyszer fogunk kirándulni, a hét többi napján inkább a városban tekernénk, így nem lesz szükségünk MTB kerékpárra. De az is lehet, hogy szeretnénk hosszabb túrákat bejárni és akár egy hétig is a nyeregben fogunk ülni. Ebben az esetben tényleg jól fog jönni a minőségi MTB kerékpár.

Miért válasszuk inkább a városi kerékpárokat?

Amennyiben nem a hegyek között akarunk száguldozni, úgy tökéletesen megfelelnek a városi kerékpárok, amelyek rengeteg hasznos funkcióval vannak ellátva és még a környezetet is óvják. Gondoljunk csak egy forgalmas pesti útra, ahol órákig kell a dugóban araszolni. Mennyivel egyszerűbb, ha felpattanunk a városi kerékpárok nyergébe és már ott is vagyunk a munkahelyünkön! Innentől kezdve csak azt kell nézni, hogy mikor szeretnénk majd használni a biciklit.

Lehet, hogy csak hétvégén kerül le a polcról, mivel akkor fogunk tekerni egy kicsit, mert a hétköznapi életben mégis az autót preferáljuk. Természetesen ez teljesen rendben van, senki sem kötelezhet minket a váltásra. Ha azonban megtapasztaljuk a városi kerékpárok kényelmét, akkor lehet, hogy soha többé nem akarunk a metrón zötykölődni és inkább az egészséges sportolás mellett döntünk. Természetesen az esőben és a hóban még mindig választhatjuk a kényelmesebb, melegebb megoldásokat. A kérdés tehát mindig ugyanaz: mire kell a bicikli?