Egyszerűbb a munka a körfűrész segítségével

körfűrész

A fűrészelés egyszerre követeli meg a hatékonyságot, a precizitást és a nagyobb erőkifejtést. Ezért sem meglepő, hogy a kézi megoldások helyett, sokan döntenek a gépiesített körfűrész mellett. Nem mindegy persze, hogy melyik változatra esik a választás. A Bosch GKS 190 biztosan beválik, hiszen egy kompakt készülékről van szó, ami a kis súlyával és a speciális kialakításával és a formájával garantálja a könnyű kezelhetőséget, a fáradtságoktól mentes munkavégzést és persze a tökéletes végeredményt. A körfűrész erejét a 1400 W-os motor adja, ami kemény- és puhafában egyaránt kiemelkedő vágóképességet nyújt. A kialakításának egyedisége a lyuggatott alumínium talplemezben, a zárt alumínium öntvényből készült lehajtható védőfedélben nyilvánul meg.

Természetesen mindez a robosztus felépítést biztosítja, ami pedig egyet jelent a hosszú élettartammal. Milyen előnyökkel rendelkezik még a körfűrész? Ott van a turbo ventilátor, ami garantálja a vágási vonal portól és kosztól mentes figyelését. Az optimalizált forgácselvezetés is kiemelendő pozitívum, hiszen a munkafelület jobb láthatóságát adja. Nem lehet megfeledkezni továbbá a fokozatmentes vágási mélység beállításról, ami a gyorsszorító karral történik. A körfűrész kialakításánál megfigyelhető még az integrált sínvezető a talplemezben, hogy a vezetősínnel is pontosan fűrészelhessen a felhasználó.

SDS Max vésőszár: egyszerűbb a csempe eltávolítása

Egy fürdőszobát csakis akkor lehet újjá varázsolni, ha a régi csempétől megválik az ember és annak a helyére kerül egy új, szebb modell. Az SDS Max vésőszár és csempevéső a falicsempék, illetve padlólapok gyors, tiszta eltávolítására használható. Ez egy igazán speciális tartozék, hiszen önélező, lapos kivitelről van szó, illetve a szögben álló vágóéle révén kiválóan beilleszthető a keskeny fugákba.

Mindez azért egy annyira jó adottság, mert ennek hála könnyen eljut az SDS Max vésőszár a csempék alatti területre, és így azt hatékonyan, törés nélkül lehet eltávolítani. Nagy előny, hogy az SDS Max vésőszár bátran használható az SDS Plus vésőoldattal is. Sőt, közvetlenül is illeszthetők erőátvitel-megszakításos SDS Plus bontókalapácsokba.