Inverteres klíma akció

Közeledik a nyár vége, de néha azt érezzük, hogy még csak most kezdődött. Eljött az ideje, hogy klímát vásároljunk és elmondjuk, hogy miért érdemes inverteres klíma akció keretein belül vásárolni.

Mi is az inverteres klíma?

Még a műszaki érdeklődésű emberek is gyakran összetévesztik a funkciókat. Sokan az invertert egy kalap alá veszik a fűtő klímákkal, pedig a két funkció különbözik, bár egyik a másikkal összefügg.

Egy hagyományos klíma ha érzékeli, hogy a beállított hőfok és a szoba hőmérséklete eltér, bekapcsol és addig hűt vagy fűt, amíg el nem éri ezt a hőfokot. Az inverteres klíma ezzel szemben folyamatosan működik, de csak akkora teljesítménnyel, ami a hőfok folyamatos fenntartásához szükséges. A berendezés mindig csak egy kicsit korrigál a hőmérsékleten, működése halkabb, áramfelvétele alacsonyabb, akár 40-50 %-kal is, mint egy hagyományos klímának. Nincsenek hirtelen bekapcsolások és nincsenek jeges fuvallatok.

Mivel nincs hirtelen ki és bekapcsolás, nincsen hirtelen nagy áramfelvétel sem. Emiatt olyan helyeken is telepíthető, ahol az ingatlan áramhálózata nem bírná el a hagyományos légkondicionálók áramfelvételét. Az inverternek köszönhetően a klíma használata már nem okoz olyan borsos áramszámlákat mint évtizedekkel ezelőtt. Egy átlagos 50 m2-es lakás nyári hűtése egy energiatakarékos légkondival alig 4000 Forinttal emeli meg az áramszámlát.

Manapság már szinte minden klímát inverterrel gyártanak, de azért figyeljünk. Előfordul esetenként, hogy egyes áruházakban az elfekvő készletek kikerülnek a polcokra. Ezért nagyon fontos, hogy inverteres klíma vásárlása előtt kérjük szakember segítségét. Ő felméri az igényeket, az ingatlan tulajdonságait és javasol is ennek megfelelő klímát.

Nem véletlen, hogy ilyenkor kell klímát vásárolni. Bár a meleg még tart, a klíma forgalmazó cégek már akciókat indítottak. Könnyen vásárolhatunk 20-30 %-os kedvezménnyel olyan készülékeket, amelyek a nyár elején még sokkal drágábbak voltak. Ha pedig tudjuk, hogy mekkora összeget szánhatunk az új klímánkra, most egy jobb minőségű, fejlettebb modellt is megvásárolhatunk sokkal olcsóbban. A jó minőségű inverteres klímák ilyenkor már 150-190 ezer forintért is megvásárolhatunk.

Ne habozzon hát, nézzen körül webáruházunkban, kérje szakértőink segítségét és rendelje meg új klímáját még ma!