Milyen költségei lehetnek egy vállalkozói számlának?

Mennyi az annyi? Az üzleti világban meghatározó, hogy minek mennyi a költsége. Ezért az sem mindegy, hogy a vállalkozói bankszámlánál milyen tételek vetődnek fel.

Havidíjtól a készpénzfelvételig

A vállalkozói számlák valamivel összetettebbek, mint a lakosság számlák, hiszen többféle igénynek kell megfelelniük. A hozzájuk kapcsolódó díjtételek azonban hasonlóak.

A vállalkozói bankszámlának is lehet számlacsomag-, illetve számlavezetési díja. Csatlakozhat ehhez az alszámlák számlavezetési díja is. Felszámolhatják a bankkártya éves díját, pénzbe kerülhetnek az átutalások, a csoportos beszedések vagy a pénztári befizetések.

A piacon azonban nagyon változatos kínálat érhető el, így számos kedvezménnyel várják a vállalkozói számlát nyitókat. Kellő tájékozódás után biztosan találunk olyan céges számlacsomag, amely passzol a profilunkhoz.

Az induló kisvállalkozásoknál például szinte csak jelképes összeget kérnek el a számlavezetésért. Ezt nagyon jól jöhet a KATA egyéni vállalkozói bankszámlát nyitóknak, egy kis cég életében ugyanis minden tételen spórolni kell.

Többször ingyenes a bankkártya kibocsátási díja, és az elektronikus átutalásért sem számítanak fel külön összeget.

Akár új vállalkozásként nyitunk számlát, akár meglévő cégnél váltunk, kapóra jön az online vállalkozói számlaigénylés lehetősége. Csak aláírni kell bemenni a bankba, a céges számla nyitásához szükséges adatokat elektronikusan is beküldhetjük.