Öntözőrendszer Balaton: mindig a kerthez igazodik

öntözőrendszer balaton

Teljesen világos, hogy manapság miért döntenek olyan sokan az automata locsolórendszerek mellett. Egy ilyen jellegű öntözőrendszer Balaton környékén a lehető legszebbé varázsolhatja a kertet úgy, hogy ezt a páratlan hatást minimális emberi beavatkozással tudja megtartani. Számtalan előnye van egy ilyen komplex berendezésnek. Első helyen áll a takarékosság. A modern megoldás ismérve, hogy az okos és az intelligens technikák további funkciókkal bírnak, így alkotva meg azt a rendszert, ami nem okoz majd csalódást. Az öntözőrendszer Balaton megannyi településén tökéletesen fog igazodni a kert kialakításához és igényeihez.

Ha a tervezést és telepítést egy profi kertmester végzi, akkor a tulaj biztosra veheti, hogy az a kert paramétereihez lesz optimalizálva. Mindez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló vízforrás, a növényzet, a domborzat, a napos/árnyékos felületek, a talaj viszonyait mind figyelembe véve lesz megépítve az egész. Az öntözőrendszer Balaton környékén azért is lehet takarékos, mert a működéséhez nyugodtan lehet dönteni egy alternatív vízforrás mellett. A víz biztosítására szinte minden opció megfelelhet, de csakis akkor, ha adott a szükséges nyomás. Persze a legtöbb öntözőrendszer Balaton mentén hálózati vízről üzemel, de sok helyen megfigyelhetők a kútról, ciszternából vagy természetes vízforrásokból működő változatok is.

Az okos öntözőberendezés ismérve

Amint arról már szó esett, egy korszerű locsolórendszer nagyon intelligens lehet. Miben is nyilvánul ez meg az öntözőberendezés esetében? Ha például adutt a talajnedvesség- vagy esőérzékelő, akkor a szerkezet addig megállítja az öntözést, ameddig a természetes nedvesség vagy hőmérséklet okán nem válik szükségessé az újraindítás.

Ennek a smart megoldásnak a lényege a talajszondákban rejlik, amiknek az érzékelési spektruma jóval szélesebb az eddig használt, ehhez hasonló eszközökhöz képest. Az öntözőberendezés nagy előnye a programozható locsolásban rejlik. Ennek hála a legoptimálisabb időpontokban juthat a szükséges víz a növényzethez. A tulajdonosok kedvence pedig az, hogy rengeteg energiát és vizet lehet megspórolni az öntözőberendezés segítségével.