A kémény tartós alapja

kémény
A kémények szinte mindegyike megköveteli a tartós alapot, amin aztán évtizedeken keresztül állhatnak. A kémény összeszerelésekor a megfelelő stabilitás alapfeltétel a jó működéshez. A szilárd, jó teherbírással rendelkező alap hiányában sajnos balesetveszélyessé válnak a szerkezetek. A kéménynek az épületen kívüli szakasza esetében gondoskodni kell az időjárás elleni védelemről.
A belső cső szerelést az adott gyártó utasításai alapján kell elvégezni. De mi a helyzet a SILCA PRO LC 90 könnyűszerkezet kémény esetében? Ekkor is fontos a jó alap, de mivel csekély súllyal rendelkezik a szerkezet, ezért nem kötelező a lehető legstabilabb megoldás.

Nem mellesleg 4 méretben érhető el: 100, 150, 180 és 200 mm-es változatban.A SILCA kémény rendszer nagy előnye, hogy a telepítés során alkalmazott elemek mindegyike tűzvédelmi panelből készül. A kalcium-szilikát panelek nem éghetők és tanúsítottan környezetbarát termékek, megfelelve az ISO 14025 és az EN 15804 szabványnak.
A SILCA® PRO LC90 moduláris kémény továbbá megfelel az A 90 tűzállósági osztály előírásainak is. Egy olyan megoldásról van tehát szó, amit egyszerűen lehet telepíteni és azt követően biztonságosan használható.

A fatüzelésű kandalló reneszánszát éli

A kandallókályhák nagyon sok változáson mentek keresztül az elmúlt 10 évben. A régi, megszokott fatüzelésű kandalló nyomába sem ér a legújabb változatoknak, már ami a teljesítményt, biztonságot, használhatóságot és esztétikumot illeti.
A mai korszerű berendezések igazából a kandallók és a kályhák profi ötvözetét jelentik, egy olyan fűtőeszközt, ami számos előnnyel bír. Ugye a kályha csakis a felületével tud fűteni. Ezzel szemben a kandallókályha működését tekintve gyakorlatilag egy korszerű légfűtésű berendezésről lehet beszélni, aminek már burkolata is van.
A fatüzelésű kandalló burkolata az egyik legfontosabb komponense a rendszernek. Amellett, hogy ez adja az esztétikus külsőt, megalapozza a légfűtéses működési elvet is. A fatüzelésű kandalló megtekinthető és meg is rendelhető, megannyi változatban, a Fire Store-ban.