A minőségi UTP kábel jó választás

utp kábel

A mai világban, akár audió vagy videó technikáról beszélünk, már nem az adatközlő eszköz, tehát a készülék, hanem az adat került előtérbe. Ennek továbbítására pedig a megfelelő élmény eléréséhez megfelelő és jó minőségű UTP kábel szükséges. A valós időben történő lejátszás, tárolás, mozgatás egyik eszközről a másikra a mindennapjaink részévé vált. Legyen az a bizonyos adat film, fénykép, zene, akkor, úgy és ott akarjuk élvezni, ahol éppen eszünkbe jut. Ilyenkor terelődik a beszélgetés a sávszélességre, Mbps, Mhz, UTB káble, CAT paraméterek és hasonlók kerülnek szóba, no és mindezeknek az árban történő megtestesülése is.

Az adatátviteli technológia szédítő tempóban fejlődik, ami tegnap még jó volt, azt ma már nem ajánlják. A tapasztalat viszont azt mutatja, egy jó minőségű CAT5e UTP kábel, ami 1000 Mbps megbízható adatátvitellel, akár 100 méter hosszú vezetékkel is kapható és bőven megfelel az általános felhasználói körben. Az ínyencek a CAT6-os UTP kábelt is választhatják, amennyiben a készülékük is tudja kezelni a 10 gigabites sebességet.

XLR kábel hosszútávon nyerő

Hiába vásároltunk drága és márkás, úgynevezett high end HI-FI berendezést, valami mégsem stimmel? A dolog hátulütője könnyedén lehet a nem megfelelő kábelezés. Lehet, hogy egy megfelelő XLR kábel megoldja a problémát? A tökéletes hangzást nemcsak stúdiókban és színpadon keresik a zeneiparban tevékenykedők, hanem az egyre inkább a fogyasztók is, tehát a közönség. Az ipar ezt, a technikai fejlődésnek hála, ki is használja a szédületes tudású készülékekkel.

Ezekhez viszont minden kábelnek a készülék szintjét kell szolgálni, máskülönben értelmét veszti az egész. Örök vita, hogy az RCA vagy az XLR kábel a jobb? Szimmetrikus jeltovábbításra az utóbbi három pontja ideális, robusztusabb felépítése miatt is előnyösebb, ha nagyobb távolságokat kell áthidalni. Hangstúdiókban, ahol például nagyon hosszú mikrofonkábelekre van szükség, az XLR kábel a nyerő. Otthoni körülmények között is előfordulhat, hogy hosszabb példányra van szükség. A jó minőségű kábel meghálálja a bizalmat!